Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

Batterijsystemen voor een duurzame energievoorziening

De activiteiten in deze pijler richten zich op het vergaren van kennis en competenties op het gebied van het ontwikkelen en produceren van bulkbatterijen. Veelal zijn deze elektrochemisch samengesteld van niet kritieke materialen en hebben een energieopslag capaciteit van enkele tot een tiental dagen. Met deze technologie kunnen we het elektriciteitsnet beter balanceren en helpt het de industrie te elektrificeren. Dit vraagt om kennis van de batterij, de toepassing én de aansturing in het net. Binnen de pijler wordt ingezet op twee onderdelen:

  1. Kennisontwikkeling op het ontwerpen, testen en ontwikkelen van innovatieve, verbeterde en circulaire bulkbatterijen
  2. Kennisontwikkeling op het toepassen van bestaande technologie en later de nieuwe generatie bulktechnologie en de aansturing ervan in het net

Het ontwerp van de  nieuwe batterijsystemen is slim, circulair en schaalbaar. In het Battery Competence Cluster Nederland werken we aan het gezamenlijk realiseren van ontwikkel-, test- en productieomgevingen voor batterijen. Deze omgevingen zijn toegankelijk voor meerdere partners waardoor we kennis gezamenlijk opbouwen en delen.