Sluiten Close
Sluiten Close
Scroll verder

Duurzame batterijcompenenten en productieprocessen

Geen ander Europees land heeft een pijplijn van kennisinstellingen (R&D), bedrijven met innovatieve nieuwe generatie batterijmaterialen en de productietechnologie in combinatie met een eindmarkt.  Daarom richt het Battery Competence Center zich op:

  1. De ontwikkeling van nieuwe generatie batterijmaterialen en –cellen.
  2. Het ontwikkelen en testen van productieprocessen die de productie van nieuwe materialen op grote schaal mogelijk maakt.

Nederland en in het bijzonder Brainport Eindhoven heeft veel kennis op het gebied van dunne-film depositietechnologie (spatial Atomic Layer Deposition en Plasma Enhanced Chemical Vapor Depostion), silicium anodematerialen en 3D dunne film vaste-stofbatterijen. Meerdere startups uit Nederland zijn koploper als het gaat op het produceren van deze nieuwe generatie batterijmaterialen. Roll-to-roll volume productie speelt hierbij een cruciale rol, maar deze bestaande productiemethode in combinatie met de dunne-filmdepositietechnologieën is nog niet in staat snel genoeg te produceren om in het reguliere proces geïntegreerd te worden. Het Battery Competence Center gaat zich richten op het opschalen van deze nieuwe materialen en productietechnologieën.