Sluiten Close
Sluiten Close

Kansenwebinar over batterijtechnologie in Frankrijk en Duitsland

Geschreven door Battery Competence Cluster-NL

28 februari 2023

Geschreven door Battery Competence Cluster-NL

28 februari 2023


Datum: Donderdag 16 maart

Tijd: 15:00 - 17:00

Locatie: Online

Meld je aan! Arrow icon

Bent u actief in de batterij-industrie? Wilt u graag meer weten over kansen en samenwerkingsmogelijkheden op de innovatieve Franse en Duitse markt? Neem dan op 16 maart deel aan het webinar over de batterij-industrie van de toekomst in Frankrijk en Duitsland.

Batterij-industrie van de toekomst

Frankrijk en Duitsland hebben moderne batterij-industrieën. De Nederlandse batterijsector wil de energie- en mobiliteitstransitie graag mogelijk maken en versterken.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Frankrijk en Duitsland zijn aantrekkelijke, dichtbij gelegen markten om de Nederlandse batterij-industrie verder te ontwikkelen. Een aantal ontwikkelingen en inzichten is belangrijk voor deze markten:

  • Mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven die onderdelen en apparatuur leveren voor aanpassing in de productielijnen van celbatterijen.
  • Mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van materiaalidentificatie en batterijrecycling.
  • Aandacht voor 'next-gen' technologieën in een conceptuele en technologische ontwikkelingsfase.
  • Oprichting van een structuur om de Nederlandse batterij-industrie officieel te vertegenwoordigen. Dit is belangrijk voor internationale erkenning en netwerkvorming. Voldoende middelen en een ledenstructuur onderstrepen de sterke punten van de Nederlandse batterij-industrie in het buitenland.
  • Original Equipment Manufacturers (OEM's) en Europese gigafabrieken zijn de beste basis om het internationale podium te betreden. Op die manier vergroten we de bekendheid van de capaciteiten van de Nederlandse batterij-industrie.
  • Toegangsmogelijkheden in aangrenzende markten zoals het 'heavy-duty'-segment. Hier heeft de Nederlandse markt al belangrijke spelers.
  • Recycling krijgt weinig aandacht. Gerecyclede materialen zijn belangrijk bij het behalen van de Europese duurzaamheidsdoelstelling en voor de toekomst van elektrische auto's. Een leidende positie en nationale controle over deze waardestroom door recycling, helpt om de Nederlandse accu-industrie internationaal verder te versterken.

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor Nederlandse ondernemers, kennisinstellingen en overheden die interesse hebben in de innovatieve batterijtechnologie, en in kansen voor nieuwe, innovatieve producten en diensten in Frankrijk en Duitsland.

Deelname en kosten

Meld u aan voor het webinar. Dit kan tot uiterlijk 15 maart. Na aanmelding ontvangt u een link om het webinar te volgen via Zoom. Deelname is gratis. De voertaal is Engels.

Na het webinar ontvangt u het kansenrapport digitaal.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Joris Houtman, director Netherlands Business Support Office (NBSO) Lyon
E: j.houtman@nbso-lyon.fr
T: +33 (0)6 0816 3522

of:
Sylvia Dorland, business development coördinator bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
E: Sylvia.dorland1@rvo.nl
T:  +31 (0)6 5240 1079

of:
Stefan Koreneef, Innovatie Attaché Netwerk Frankrijk
E: par-ia@minbuza.nl
T: +33 1 40 62 33 33

of:
Joop Gilijamse, Innovatie Attaché Netwerk Duitsland
E: bln-ia@minbuza.nl
T: +49 30 2095 6219